Sunday, October 2, 2011

Chocolate bubble wrap cake (May 22 - 2011)

My parents moved to Tennessee a few years ago, they come to visit us (me and my two brothers) in Michigan a few times a year. I made a chocolate cake for one of these occasions. After the cake was covered with chocolate glaze, it was finished, but I wanted to try a new technique (new to me!) that I saw on youtube and later on Lissa's blog. It turned out beautiful and of course tasty!


 I used white chocolate first, after it set I put another layer of chocolate but this time it was dark.
 Surprisingly easy to cut the slices...
 The fresh-fruit cake was made by somebody else, not by me.

5 comments:

  1. Ce bine arata si interiorul, si exteriorul!
    Ce ai pus lateral? E tare de efect!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marinela dragă, am folosit ”bubble wrap” - adică material folosit la învelirea obiectelor fragile - arată ca o pungă/folie de plastic cu bule de aer, iartă-mă dar nu știu cum îi zice în românește deși am folosit de multe ori înainte de a părăsi țara... Știi tu, tuturor le place să spargă/pocnească bulele respective...
      Am tăiat o bucată de nylon cu bule lungă cât circumferința tortului (adaugă vreo 2 sau 3 centimetri !!) și lată cât înălțimea tortului. Pe partea/fața care are bulele de aer ieșite în relief am pus un strat ce ciocolată albă (topită, bineînțeles) și după ce s-a întărit puțin am mai pus un strat de ciocolată amăruie. Nu aștepta să se întărească de tot ca să înfășori în jurul tortului!!! - doar să nu mai fie lucioasă ciocolata. După ce se întărește ciocolata (dă-i timp suficient, în funcție de temperatura mediului ambiant), desprinzi încet și cu răbdare folia (nu smuci!), iese ușor. Dacă îți rămâne o crăpătură acolo unde se îmbină capetele, poți să repari cu puțină ciocolată topită (eu nu am reparat nimic că era doar pentru noi, oricum nu se vedea foarte tare). Am văzut torturi folosind tehnica asta pe You-Tube dar din păcate nu mai am link-ul, de asemenea am văzut la Lissa (Liliana Botescu din Orăștie) aceeași tehnică la unul din torturile ei... Oh, dacă nu ai o bucată de plastic/naylon cu bule destul de lungă să înconjuri tortul, fă din bucăți! Nu zice nimeni că trebuie să fie o bucată continuă!...
      Te pup draga mea, mulțumesc că m-ai vizitat!

      Delete
    2. Iti multumesc, Sanda!
      Nu m-as fi gandit!...:)
      Stiu despre ce plastic e vorba...super ideea!
      Imi imaginam ca e cine stie ce smecherie de cumparat!
      Inca o data, multumesc! si felicitari pentru pasiunea ta!

      Delete
    3. Cu foarte multă plăcere Marinela! Mă bucur dacă ți-am fost de folos! Nah, chestiile scumpe nu-s în mod necesar și bune/utile!.... Să știi că și eu mi-am făcut ”veiners” din ”Amazing mold putty”, cine are bani pentru toate chestiile oferite spre vânzare??... Slavă Domnului că-s destul de inventivă, te-ai mira ce se poate face într-un laborator de tehnică dentară (pregătirea mea din țară)...
      Pasiunea mea (cake decorating) mă ține ”normală”, altfel mi-aș pierde mințile...

      Delete
  2. Si eu imi fac acasa 'veiners'...:)
    Daca esti specializata in tehnica dentara, trebuie sa fii 'meseriasa' si la matrite, mulaje, chestii de genul asta! Super!
    Iar 'cake decorating'-ul este si pentru mine o adevarata 'terapie'...mai spun chestia asta uneori, dar nu toata lumea a inteles...in timpul in care modelez sau decorez, mintea tace...:)

    ReplyDelete