Tuesday, January 3, 2012

Sweet things I made for holidays

Happy New Year! An Nou fericit!

I haven't posted anything in a long time because I haven't done anything out of the ordinary...
I only want to show that I was not lazy at all for the past two weeks..., so here are some of the goodies I baked for the Christmas dinner and for the New Year's Eve party:
Nu am postat nimic de-o bună bucată de vreme pentru că nu am făcut nimic deosebit... Vreau doar să dovedesc că nu am fost leneșă deloc în ultimele două săptămâni..., așa că vă arăt câteva bunătăți coapte pentru masa de Crăciun si pentru revelion:
Romanian cheese pastry / Prăjitură cu brânza


Chocolate crinkles / Prăjiturele cu ciocolată

Tiramisu cake / tort Tiramisu


Pineapple custard cake covered in whipped cream / Tort diplomat cu ananas, acoperit cu frișcă

They may not look much in the photos but their taste was awesome! Nu arată ele cine știe ce in poze, dar gustul lor a fost grozav!
Also, the cake was sprinkled with "disco dust" which gave a very festive appearance to the cake but unfortunately it doesn't show in any of the photos. Tortul diplomat a fost presărat cu sclipici "disco dust" ceea ce a dat tortului un aspect foarte festiv, dar din păcate nu se vede în nici una din poze.
I've spent Christmas with good friends,  but for the New Year's Eve party I went to my youngest brother Cal.
Am petrecut Crăciunul cu niște prieteni buni, dar revelionul l-am petrecut la fratele meu cel mai tânar Călin.
For the New Year's Eve party I made chocolate crinkles (again!) and another pineapple custard cake in addition to other tasty dishes... This time I used  5 (five!) different shades of "disco dust" for the cake, (that stuff is amazing, I just love it!) but of course it doesn't show in the photos more than spots of colour which in reality is very subtle... Pentru revelion am făcut prăjiturele cu ciocolată (din nou!) și un alt diplomat cu ananas, pe lângă alte mâncăruri gustoase... De data aceasta am folosit 5 (cinci!) nuanțe diferite de sclipici "disco dust" pentru tort, (sclipiciul ăsta-i uimitor, îmi place la nebunie!) dar bineînțeles că nu se vede în poze mai mult decăt niște pete de culoare care în realitate sunt foarte subtile...   




That's all for now, afraid I'm not going to make anything special before mid February, not something worth posting anyway... Asta-i tot deocamdată, mă tem că nu voi face nimic deosebit păna pe la mijlocul lui februarie, nu ceva să merite să fie postat... 

10 comments:

  1. un an nou fericit! multe bunatati ai facut... felicitari!

    ReplyDelete
  2. Draga Sanda,bine te-am regasit in noul an,pe care ti-l doresc plin de sanatate,fericire si iubire!!!
    Vad ca ai facut multe specialitati,iar eu ador torturile cu frisca :)))) iar fursecurile astea cu ciocolata,de mult am zis ca le fac,dar inca nu le-a venit randul...poate pui si reteta,vad ca ti-au iesit foarte bine,deci e verificata reteta...
    Te imbratisez si te pup cu drag la inceput de nou an!!!!

    ReplyDelete
  3. Giovanna draga, multumesc pentru vizita, urari si felicitari. Te pup!

    ReplyDelete
  4. Draga mea Petronela, te servesc cu o felie mare de tort si pun mai multa frisca pe felia ta!
    Acele prajiturele cu ciocolata se fac foarte simplu, dar lasa coca peste noapte la frigider (acoperita cu folie) si foloseste o linguritza sa scoti aluatul din vas (este destul de tare dupa ce sta la rece, si este lipicios), da-le prin zahar pudra (din comert, nu facut acasa) inainte de a le coace. Se coc repede (10-12 minute), nu le tine mai mult ca se usuca prea tare. Oh, eu am pus vreo 2-3 linguritze de ness si 1 linguritza esenta de rom pe langa cele 2 linguritze de esenta de vanilie. Uite aici linkul de unde am folosit reteta (cred ca nu ai probleme cu engleza):
    http://simplyrecipes.com/recipes/chocolate_crinkles/
    Eu nu am folosit mixer, am amestecat cu o lingura de lemn. Temperatura de 350 F = 180 Celsius (adica temperatura medie la cuptor). Sunt asa de bune la gust ca de-abia te poti opri din mancat! Daca ai nelamuriri, poti sa-mi scrii la saturn865@gmail.com sau sa lasi aici un comentariu.
    Te pup draga mea, multumesc de vizita!

    ReplyDelete
  5. Numai bunatati aici la tine.Pupici multi si un An Nou fericit.

    ReplyDelete
  6. Multumesc de vizita Mihaela (DiaMar-bucataria galbena), nu vreau sa ma laud dar sa stii ca au fost foarte bune intr-adevar! Te pup si eu si-ti doresc un An Nou fericit cu multa sanatate si spor la treaba.

    ReplyDelete
  7. Foarte frumos arata toate! si cu siguranta sunt si bune :).Un An Nou plin de sanatate si...prajituri :)!

    ReplyDelete
  8. Timea, bine ai venit, multumesc pentru vizita si pentru urari. Am trecut si eu pe la tine, ai un blog tare fain cu retete care suna si arata foarte bine, deja am pus ochii pe "nastureii" si pe "coronita" ta... Numai bine si spor la treaba!

    ReplyDelete
  9. Ce de bunatati!
    Un An Nou plin de realizari!

    ReplyDelete
  10. Maya draga, multumesc mult de vizita si urari! Adevaru-i ca am facut mai multe prajituri decat se vad in poze (timp de doua saptamani am copt in fiecare seara dupa ce ma intorceam de la serviciu), am o gramada de vecini+colegi+prieteni+alte obligatii... "Chocolate crinkles" au avut un succes rasunator, le-am facut de multe ori...
    Te pup dulce!

    ReplyDelete