Friday, January 13, 2012

Doll cake for Amila / Tort păpușă pentru Amila

Amila used to work with me at the research and development lab... I miss very much that hard-working and bright girl who just turned 20 years old on January 09.
Amila mi-a fost colegă de muncă la laboratorul de cercetare și dezvoltare... Îmi lipsește foarte mult fata asta harnică și isteață care a împlinit 20 de ani în ianuarie 09.
 This gorgeous young lady always wanted a pink doll cake but never got one until now...
Această superbă domnișoară și-a dorit dintotdeauna un tort păpușă de culoare roz dar nu l-a avut până acum...
I made the top part of the dress with pink royal icing sprinkled with pink disco dust before it was dry. The skirt part was made with whipped cream.
Am făcut partea de sus a rochiei cu royal icing roz peste care am presărat disco dust roz înainte de a se usca. Partea de jos a rochiei am făcut-o cu frișcă.

I used some miniature fabric flowers to make a small bouquet for the doll and since they were not edible I was not afraid to use hair spray to make de disco dust adhere to them.
Am folosit niște floricele mărunte din pânză ca să fac un buchețel mic pentru păpușă și din moment ce nu erau comestibile nu mi-a fost frică să folosesc lac fixativ de păr ca să fac disco dust să adere pe flori.
 A section photo of the sponge cake filled with pineapple custard-type cream, pineapple syrup for the sponge.
O secțiune a tortului - blat pandișpan însiropat cu suc de ananas și cremă diplomat cu ananas.

10 comments:

  1. imi place si tortul si gestul tau pt o fata minunata cum ai spus tu!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Timea, Amila este intr-adevar o fata minunata si ma bucur ca am reusit sa-i fac o surpriza placuta si gustoasa; sora ei mai mare Irma (care lucreaza acum cu mine si cu ajutorul careia am "complotat" surpriza) mi-a spus a doua zi ca Amila a fost foarte incantata si miscata. Te pup fata harnica, trec acum pe la tine - am vazut ca ai postat noutati.

    ReplyDelete
  3. Sanda, ce frumos este tortul, as vrea sa fac si eu unul cu o fusta de papusa, mai trebuie sa gasesc cui :) Un week-end placut!

    ReplyDelete
  4. Multumesc Mihaela si bine te-ai intors acasa! Am citit postarile tale desi nu am lasat comentarii. "Fusta" se face extrem de usor (mult mai usor decat m-am asteptat), sunt sigura ca vei gasi tu cui sa-l faci :) Te pup cu drag!

    ReplyDelete
  5. Ai un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.Pup!

    ReplyDelete
  6. Multumesc din suflet Mihaela DiaMar! Esti foarte amabila si generoasa, nu numai harnica si talentata. Te pup si eu draga mea.

    ReplyDelete
  7. Te felicit pentru tort...si eu am facut cu papusele cand era Adelina mica....dar acum vrea numai dark....ca si sora-sa mai mare...stii.o imita de cativa ani...la mine in casa-i numai rock,metal,si muuult dark...Vezi cum se schimba lucrurile ???La ultimul tort pentru ele au vrut tooodin ciocolata inclusiv trandafirii...(crema,blat,sirop totul sa fie negru )
    Te pup cu drag si-o seara frumoasa!!!

    ReplyDelete
  8. Petronela draga, multumesc. Asta-i primul meu tort papusa, n-am mai facut niciodata pana acum.
    Cu "rock"-ul eu n-am probleme daca nu-i prea tare, de fapt orice muzica nu-mi place daca-i prea tare volumul (ma agita si ma enerveaza), dar cu "metal" nu-s prietena, sorry! Partea buna-i ca fetele tale se iubesc una pe alta, ca doua surori bune! (de ce crezi ca Adelina o imita pe soru-sa mai mare?) In ceea ce priveste "dark"... eu sunt convinsa ca poti sa faci blat, crema si sirop cat mai "dark", ca doar esti o gospodina foarte buna (chiar daca trebuie sa folosesti un pic de colorant), si ai un motiv in plus sa incerci trandafiri din pasta de ciocolata! Eu zic ca-s mai usor de facut decat cei din pasta de zahar...
    Te pup si eu cu mult drag!

    ReplyDelete
  9. scumpa mea, arata bestial! Felicitari!
    Pupicei si o zi minunata!

    ReplyDelete
  10. Emily draga, iti multumesc. M-ai ispitit rau cu merele tale verzi, sunt superbe!

    ReplyDelete